Tre fakta-ark om salmonella på øko- og Frilands-besætninger giver dig fokus på forebyggelse (bør du altid have), bekæmpelse (hvis du har salmonella på bedriften) og viden om de særlige regler omkring brug af syrer og desinfektionsmidler på økologiske bedrifter med grise.

 

Forebyggelse af salmonella

Har du først fået salmonella på bedriften, kan det få ekstra store økonomiske konsekvenser på øko- og frilandsbesætninger. Det er derfor vigtigt, at du hele tiden har fokus på at mindske risikoen for at få salmonella ind på bedriften. Dette fakta-ark giver dig overblik over de vigtigste punkter til dette ved at bruge tjeklisten.

 

Bekæmpelse af salmonella

Har grisene på bedriften fået salmonella? Brug tjeklisten på bagsiden af dette fakta-ark og læs om tiltag, når du skal bekæmpe salmonella. Husk også samtidig at følge tiltagene i fakta-arket med forebyggelse af salmonella.

 

Syrer og desinfektionsmidler

Har du økologiske grise på bedriften, bør du læse fakta-arket ”Øko-bedrifter med grise – Syrer og desinfektionsmidler”, som giver et overblik over reglerne ved brug af syrer samt tilladte stoffer til rengøring og desinfektion på økologiske bedrifter.

 

Ønsker du at få tilsendt et trykt eksemplar, kontakt: Camilla Kramer, cakra@udviklingscenter.com